13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

19.01.2021 / 14:36 Regija - Crna Gora

Abazović i Radulović pozvali Đukanovića na konsultacije

Abazović i Radulović pozvali Đukanovića na konsultacije
Foto: Arhiv - Vijesti.ba

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar inostranih poslova Đorđe Radulović uputili su poziv crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću na konsultacije o, kako se navodi, pitanju povratka ambasadora.

Konsultacije bi trebalo da budu održane u utorak, 26. januara, saopšteno je iz crnogorske vlade.

"Organizovanje konsultacija predstavlja pokazatelj demokratskog kapaciteta Vlade, kao i važnosti dijaloga, posebno radi funkcionisanja kohabitacije i rješavanja pitanja o kojima postoje različita stanovišta", navedeno je u saopštenju.

Vlada je opozvala ambasadore Darka Pajovića u Kini, Miodraga Vlahovića u Vatikanu, Obrada Stanišića u BiH, Sanju Vlahović u Italiji, Veru Kuliš u Njemačkoj, Tarzana Miloševića u Srbiji i Dušanku Jeknić u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Đukanović je ranije izjavio da se nisu stekli uslovi za donošenje ukaza o opozivu sedam ambasadora i naveo da mu je taj prijedlog Vlade dostavljen bez valjanog obrazloženja.

Ministarstvo inostranih poslova Crne Gore pozvalo je sve diplomatsko-konzularne predstavnike da dođu u Crnu Goru do 18. januara, navodeći da neodazivanje na konsultacije, bez opravdanog razloga, predstavlja težu povredu službene dužnosti.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo