3°C
Mostar 9°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 6°C

17.01.2021 / 19:26 Svijet - Rusija

Navalni priveden na aerodromu u Moskvi

Navalni priveden na aerodromu u Moskvi
Foto: Screenshot - Vijesti.ba

Ruska policija privela je lidera opozicije Alekseja Navalnog na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Nekoliko policajaca Navalnog je odvelo sa sobom.

Jedan od najglasnijih kritičara Kremlja Aleksej Navalni u Berlinu se ukrcao u zrakoplov tvrtke Pobeda te poletio za Rusiju prvi put otkako su ga otrovali nervnim agensom novičokom. Od trovanja se liječio u Njemačkoj.

Avion je trebao sletjeti nešto prije 18 sati u zračnu luku Vnukovo, no preusmjeren je na 55 kilometara udaljeni aerodrom Šeremetjevo, prenosi Index.hr

Tamo je sletio u 20:19 po lokalnom vremenu (18:19 po hrvatskom), javio je AFP.

U Vnukovom se okupilo nekoliko stotina pristaša Alekseja Navalnog, kao i jake i brojne policijske snage, uključujući i interventnu policiju. Ondje je više suradnika Navalnog, navodno desetak.

"Ljubov Sobol, Ruslan Šavedinov, pravnik Aleksej Molokojedov, Navalnijev pomoćnik Ilija Pahomov, voditeljica kampanje Anastasia Kadetova te Konstantin Kotov su uhićeni", objavio je na Twitteru Ivan Ždanov, jedan od najbližih suradnika Alekseja Navalnog.

Videosnimka koju je objavio oporbeni medij MBKh Media pokazuje policiju kako privodi nekoliko osoba, a među njima je Ljubov Sobol, istaknuta čelnica ruske oporbe koja je bila privedena i prije nekoliko tjedana.

Otkako je najveći neprijatelj ruskoga predsjednika Vladimira Putina u srijedu najavio da se kani vratiti kući, ruska Savezna služba za zatvore (FSIN) upozorila ga je da će biti prisiljena privesti ga i uhititi zbog kršenja uvjetne zatvorske kazne na koju je osuđen 2014. godine.

FSIN kaže da Aleksej Navalni nije poštovao uvjetnu zatvorsku kaznu iz 2014. dok je boravio u Njemačkoj, koja ga je obvezivala da se zatvorskoj upravi redovito javlja, najmanje dvaput mjesečno.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo