10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

16.01.2021 / 10:22 Košarka - Emotivna objava

Mujanović se oprostila od Vukovića: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime

Mujanović se oprostila od Vukovića: Da se ja pitam, Mejdan bi nosio tvoje ime
Foto: Facebook - Vijesti.ba

Mihajlo Miki Vuković, stručnjak koji je sa košarkašicama Jedinstva bio prvak Evrope (1989. ), jučer je preminuo u 76. godini.

Povodom njegove smrti oglasila se Razija Mujanović, koja je bila perjanica te sjajne tuzlanske ekipe. U objavi na društvenim mrežama članica FIBA Kuće slavnih sinoć je napisala:

“Trener, drugi otac, pedagog, prijatelj, šampion, primjer i uzor. Oprostite mi na greškama, ako ih bude, iz mene pišu bol i emocije ove oproštajne riječi.. Večeras bih samo da kažem hvala.

Hvala Ti treneru što si me naučio da budem šampion i da se ponašam tako. Hvala Ti što si me naučio da su oni skromni iznutra najbogatiji. Hvala Ti što mi nikad nisi dopustio da odustanem, jer isto tako ja danas ne dam svojim košarkašicama da odustanu od svojih snova! Pričam im o tebi, jer niko ne smije zaboraviti ko je profesor košarke, genije. Hvala ti za sve “kaznene treninge”.

Hvala ti što si Tuzlu i Jedinstvo učinio košarkaški besmrtnim. Hvala Ti za sve uspomene, razgovore, za svaki moj roditeljski sastanak na koji si otišao, za sve riječi motivacije, za to što si vjerovao u mene kada niko drugi nije, za to što sam postala najbolja jer to bez Tebe ne bi bilo moguće!

Da se ja pitam, Mejdan bi nosio Tvoje ime! Da se ja pitam, Ti bi treneru bio u FIBA Hall of Fame! Da se ja pitam, Ti bi bio u školskim udžbenicima – a ja ti treneru obećavam, nikad te nećemo zaboraviti, dok sam ja živa i daću sve od sebe da se nešto pitam! Počivaj u miru treneru svih trenera!

PS: A koga sad da nazovem prije/poslije utakmice reprezantacije i pitam za savjet?!

RIP Mihajlo Miki Vuković”.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo