8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

10.01.2021 / 23:24 Rukomet - Bilal Šuman

Ne možemo iz ove kože, moguće je i da Estonija pobijedi Austriju

Ne možemo iz ove kože, moguće je i da Estonija pobijedi Austriju
Foto: Arhiv
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je Estoniju u Bugojnu rezultatom 21:19, tako da nam sada treba čudo kako bismo se plasirali na smotru najboljih evropskih selekcija, s obzirom da smo protiv ove ekipe na gostovanju izgubili sa tri gola razlike.

Bilal Šuman, selektor reprezentacije BiH, bio je razočaran nakon utakmice, posebno igrom u napadu našeg nacionalnog tima.

“Mogu reći da smo odigrali utakmicu nervozno s nađe strane. U 55. ili 56. minuti imali smo priliku da odemo na pet razlike. Koštale su nas te tri tehničke greške, onda promašimo sedmerac. Imali smo šansu i za četiri razlike u samom finišu. To je sport”, rekao je Šuman, dodavši:

“Malo je teško sada pričati. Lopta im se odbila. Kada nekome ide, onda ide. Odbrana je doradila dobar posao. Primiti 19 golova je odlično. Imali smo velike probleme u napadu i nažalost desilo se to sa tehničkim greškama u zadnjim minutama. Imali smo priliku da završimo posao. Odgovarala nam je pobjeda i sa tri razlike. Kako je, tako je. Ne možemo iz ove kože”.

U finišu utakmice imali smo sve u svojim rukama, no nismo iskoristili greške Estonaca i dopustili smo im da smanje zaostatak.

“Imali smo tri šuta na prazan gol u prvom dijelu. Pogodili dvije stative i jednom pored gola je otišla lopta. To moramo dati. Poenta je bila dati tri-četiri lagana gola i vratiti igru šest na šest. Problem leži u napadu. Imali smo šansu da pobijedimo sa četiri-pet razlike. Imali smo sve u našim rukama”, rekao je selektor BiH.

Da bismo imali šanse za plasman na Evropsko prvenstvo potrebne su nam dvije pobjede protiv Austrije.

“Ima vremena. Vidjet ćemo kako to izgleda. Sada su tri ekipe sa po dva boda. Moguće je da Estonija pobijedi Austriju. Sve je to sada matematika. Imamo dosta vremena da dođemo do boljeg raspoloženja”, istakao je Šuman.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo