15°C
Mostar °C
Tuzla 21°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

08.01.2021 / 12:38 KORONAVIRUS - Pero Ćiro

Drugo polugodište u HNK-u sukladno ranije definiranim mjerama

Drugo polugodište u HNK-u sukladno ranije definiranim mjerama
Foto: Ilustracjia / Vijesti.ba
Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) odvijat će se sukladno mjerama koje su ranije definirane.

U školama koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku nastava će započeti 11. siječnja, a u školama gdje se nastavni plan i program realizira na bosanskom jeziku započinje 25. siječnja, kazao je Feni glasnogovornik Vlade HNŽ-a Pero Ćiro Pavlović.

Istaknuo je kako će se nastava u HNŽ-u odvijati prema ranije utvrđenom kalendaru, koji je potvrđen na početku školske godine.

- Nastava će se odvijati sukladno mjerama koje su već ranije definirane od Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva i uz preporuke od Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Zavoda za javno zdravstvo HNŽ. U okvirima koje smo imali i ranije nastaviti će se izvođenje nastave u HNŽ-u - pojasnio je Pavlović.

Po njegovim riječima, u ovom trenutku je bitno da roditelji, djeca i prosvjedni djelatnici prihvate preporuke.

- Ono što je u ovom trenutnu bitno je to da se roditelji, djeca i prosvjedni djelatnici prihvate preporuke kako se zapravo ponašati u ovom vremenu kada se intenzivno borimo sa zaustavljanjem širenja koronavirusa i da svojim ponašanjem pomognemo da se njegovo širenje čim prije uspori ili zaustavi - kazao je glasnogovornik Vlade HNŽ-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo