2°C
Mostar 8°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

22.12.2020 / 15:48 Obrazovanje - Nenadić i Kavalec

Uspješno djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovanja

Uspješno djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovanja
Foto: FENA
Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić razgovarao je danas sa šeficom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Kathleen Kavalec o borbi protiv korupcije te unapređenju obrazovnog i zdravstvenog sistema i jačanju kapaciteta javnih institucija u čemu je Misija OSCE-a dala doprinos.

Istaknut je angažman i podrška koju je premijer Nenadić pružio u jačanju i institucionalnom djelovanju Ureda za borbu provi korupcije i upravljanja kvalitetom KS, kao jedne od važnih poluga u sistemskoj borbi sprečavanja i otkrivanja korupcije u javnom sektoru.

Naglašeno je i uspješno zajedničko djelovanje Vlade KS i OSCE-a na podizanju standarda obrazovnog sistema, pogotovo u vanrednim i otežanim uvjetima pandemije koronovirusa, od uvođenja online nastave pa do različitih ad hoc djelovanja koja su bila neminovna u takvim okolnostima.

Razgovaralo se i o potrebi daljeg jačanja kapaciteta javno zdravstvenih ustanova u KS, posebno u pravcu osposobljavanja i bolje prilagodbe sistema potrebama borbe protiv pandemije koronavirusa.

Zajednička je ocjena sa današnjeg sastanka da su Vlada KS i OSCE u proteklom periodu imali izuzetno dobru saradnju, na obostrano zadovoljstvo, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo