14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

02.12.2020 / 18:52 BiH - Turković-Edwards

BiH i NATO imaju snažno partnerstvo

BiH i NATO imaju snažno partnerstvo
Foto: FENA

Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković danas je primila u oproštajnu posjetu komandanta Štaba NATO-a u Bosni i Hercegovini brigadnog generala Williama J. Edwardsa.

Na sastanku je konstatovano da Bosna i Hercegovina i NATO trenutno imaju snažno partnerstvo, te da se u narednom periodu očekuje intenziviranje saradnje, te ispunjavanje obaveza, poput programa reformi, koje je naša zemlja preuzela, saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U tom kontekstu, Turković je izrazila očekivanje da će uskoro doći do formiranja Komisije za NATO integracijski proces, za čiju je uspostavu Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine okončalo sve procedure.

Turković je zahvalila generalu Edwardsu za uspješnu saradnju sa Oružanim snagama i drugim nadležnim institucijama u Bosni i Hercegovini, uz očekivanje da će saradnja biti unapređena u narednom periodu s ciljem bržeg napretka naše zemlje ka NATO savezu.

Tokom današnje oproštajne posjete je razgovarano i o drugim aktuelnim temama i trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz MVP-a BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo