0°C
Mostar 5°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 3°C
Bihać 1°C

29.11.2020 / 19:28 BiH - Sramno

Odluka Tužilaštva: Nema istrage protiv siledžije Ćesira

Odluka Tužilaštva: Nema istrage protiv siledžije Ćesira
Foto: Arhiv

Huso Ćesir, aktuelni predsjednik SDA Novi Grad  zajedno sa svojim sinom Muamerom, 28. marta 2019. godine nasrnuo je na fotografa Žurnala Adija Kebu.

Fotograf se u tom trenutku nalazio na radnom zadatku i fotografirao ulaz u Ćesirovu firmu Bosnaplast, o čijem poslovanju je ovaj medij pisao. U tom momentu nalazio se na trotoaru preko puta firme, na javnoj površini. Čitav napad fotograf je uspio zabilježiti na kameri. Kao što se na snimku može vidjeti, još dok je prilazio fotografu, Ćesir je prijetio da će mu razbiti kameru.

Nakon više od 19 mjeseci konačno smo dočekali. U dopisu Tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je potpisala tužiteljica Sanita Imamović, Adi Kebo je obaviješten da se neće provesti istraga protiv nasilnika. Dakle, pravda je spora, ali i ne postoji, navode sa Žurnala.

Video snimak napada odavno je dostupan na youtube servisu. Redakcija Žurnala dostavila ga je i tužiteljici koja ga je analizirala 19 mjeseci. Nakon tako preciznog uvida zaključila je da je “dostavljenim videozapisom zabilježeno samo kako Vam prijavljeni Huso Ćesir, a potom i Muamer Ćesir, prilaze za vrijeme dok se nalazite iza kamere, te pokušavaju da Vam istu oduzmu, pri čemu nije vidljivo i da Vas fizički napadaju”. Također, tužiteljica zaključuje da se “ne može sa sigurnošću dokazati umišljaj, odnosno direktna namjera da oštete kameru kojom je vršeno snimanje njihove firme”, navode sa Žurnala.



(Vijesti.ba)

Izdvajamo