-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

29.11.2020 / 11:49 Politika - Amer Jerlagić

Budućnost Mostara pripada borcima za istinu i pravdu, ne onima koji veličaju UZP

Budućnost Mostara pripada borcima za istinu i pravdu, ne onima koji veličaju UZP
Amer Jerlagić / Vijesti.ba
Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić uputio je poruku građanima Mostara povodom navršene tri godine od presude za Udruženi zločinački poduhvat.

“Danas se navršava tri godine od presude za Udruženi zločinački poduhvat šestorici članova vojnog i političkog vrha HVO-a, pravosnažno presuđenih na ukupno 111 godina zatvorske kazne. Mi se nalazimo u jeku kampanje za lokalne izbore u gradu Mostaru, kojih kako svi znamo nije bilo dvanaest godina”, kaže Jerlagić.

On dodaje da budućnost grada Mostara nije u onima koji veličaju ratne zločince i osobe presuđene za Udruženi zločinački poduhvat, stvarajući od njih žrtve i ''uznike''.

“Takvi Vas svjesno lažu i obmanjuju. Budućnost grada Mostara je na onima koji se bore za istinu i pravdu, kao i na onima koji su spremni prihvatiti bolnu istinu i na toj istini graditi suživot u ljepšem, boljem i prosperitetnijem Mostaru”, poručuje Jerlagić.

Poštovane Mostarke i Mostarci, izađite na ove izbore. Ne dozvolite da Vam kažu kako Vaš glas nije bitan, kako se sve unaprijed zna itd…, dodaje predsjednik Stranke za BiH.

“Vaš glas je izuzetno bitan i od Vas zavisi da li će najljepšim gradom vladati svjetlost ili će nas ovi što veličaju ratne zločince ponovo vraćati u tamu  devedesetih godina prošlog vijeka.

Glasajte za Koaliciju za Mostar 2020 i njene predstavnike na svim listama i dajte šansu da gradu Mostaru vratimo davno izgubljeni sjaj”, zaključio je predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo