1°C
Mostar 7°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 4°C
Bihać 2°C

29.11.2020 / 09:04 Fudbal - Jedan gol je bio dovoljan

Bilić upisao prvu pobjedu s West Bromwichem u Premierligi!

Bilić upisao prvu pobjedu s West Bromwichem u Premierligi!
Slaven Bilić / Vijesti.ba
Slaven Bilić je u desetom kolu Premiershipa dočekao prvu pobjedu na klupi West Bromwicha. Jedva ju je iščupao u derbiju začelja, susretu predzadnje i zadnje ekipe. Međutim, Bilić je dugo čekanim slavljem barem do kompletiranja ovog kola pobjegao iz zone ispadanja.

Gol za jako važnu pobjedu West Broma nad Sheffield Unitedom postigao je Conor Gallagher u 13. minuti. Bilićeva ekipa zabila je prvi gol u Premiershipu nakon 32 dana i tri utakmice bez zgoditka.

Odbijena lopta iz kornera došla je do Gallaghera na rubu kaznenog prostora. On je opalio iz prve, a lopta je kroz veliku gužvu probila golmana Ramsdalea, koji teško da ju je mogao vidjeti.

Ovo je bio derbi dna u izravnoj borbi za opstanak, između ekipa koje su dvije od pet glavnih kandidata za ispadanje. Englezi ovakve mečeve zovu “six pointer”, meč u kojem pobjeda vrijedi dvostruko jer je protiv direktnog konkurenta. Bilić je pobjedom duplo profitirao. Pobjegao je klubu s kojim se bori za opstanak i barem do sutra se uspeo iz zone ispadanja.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo