8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

28.11.2020 / 16:58 Fudbal - Premijer liga BiH

Velež i Sarajevo podijelili bodove

Velež i Sarajevo podijelili bodove
Foto: Facebook
Fudbaleri Veleža i Sarajeva su u derbiju 16. kola u Vrapčićima podijelili bodove, a ova izuzetno zanimljiva utakmica nam ipak nije ponudila golove. Završeno je, dakle, 0:0.

Bliže pobjedi je bilo Sarajevo, koje je propustilo mnogo dobrih šansi, a ponovo je završnica zakazala kod iskusnog napadača Harisa Handžića, koji je propustio četiri dobre prilike.

Na kraju je ovu utakmicu Sarajevo završilo s igračem manje, pošto je u 65. minuti Benjamin Tatar zaradio drugi žuti karton, te mu je sudija Frano Jelić pokazao put ka svlačionici.

Prva prilika viđena je u već u uvodnim minutama kada je Handžićev udarac zaustavio Bogdanović, a ubrzo nakon toga ponovo prijeti napadač bordo tima, ali ovaj put šutira pored gola.

Sve što je Velež uspio uraditi u prvom poluvremenu su bili izblokirani udarci Mehmeda Ćosića i Fejsala Mulića, koji nisu ni stigli do Vladana Kovačevića.

U finišu prvog dijela nova velika ofanziva aktuelnog šampiona, ali ni ona nije polučila rezultat. Handžić je imao i četvrtu priliku, ali je ovaj put gol Rođenih spasio Radović, da bi u nastavku napada Fanimo tresao prečku. Nakon toga je šutirao i Rahmanović, ali ni on nije bio precizan.

Velež je dosta bolje zaigrao u drugom dijelu, a već na startu je dva puta prijetio Brandao. Posebno je dobra prilika za Brazilca bila ona iz 49. minute, kada je nakon sjajnog pasa Radovca šutirao pored gola.

Gosti su u prvoj polovini drugog poluvremena samo prijetili nakon dva slobodnjaka koja je izveo Pejović, ali oba puta je dominantni Mulić otklanjao opasnost ispred svog gola.

U 65. minuti Sarajevo ostaje s igračem manje pošto je Tatar u jako kratkom vremenskom razmaku napravio dva oštra faula zbog kojih je dobijao žute kartone.

Crveni karton Tatara je tako otupio napade prvaka u drugom dijelu, ali ni Velež od tada ipak nije uspio napraviti veći pritisak na gol Sarajeva.

Nisu do samog kraja viđene prave šanse niti na jednoj strani, te je do kraja ostalo 0:0.

Sarajevo je tako i nakon 16. odigranog kola ostalo neporaženo u Premijer ligi BiH, te sada ima pet bodova viška u odnosu na drugoplasirani Željezničar. velež je s ovim bodom zauzeo šesto mjesto.

Premijer liga BiH, 16. kolo:

Velež – Sarajevo 0:0

Stadion: Rođeni. Sudija: Frano Jelić. Žuti kartoni: Radović (Velež), Handžić, Hebibović, Pejović (Sarajevo. Crveni karton: Tatar (Sarajevo).

Velež: Bogdanović, Zvonić, Zeljković, Radović, Dario (Anđušić), Ćosić, Osmić (Ćivić), Vehabović (Pršeš), Radovac, Brandao i Mulić.

Sarajevo: Kovačević, Dupovac, Miličević, Pidro, Hebibović (Hodžić), Pejović, Đokanović, Rahmanović (Velkoski), Tatar, Fanimo (Jukić) i Handžić.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo