-8°C
Mostar -3°C
Tuzla -6°C
Banja Luka -4°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

24.11.2020 / 20:49 KORONAVIRUS - Koronavirus

Drastičan pad broja zaraženih u Francuskoj

Drastičan pad broja zaraženih u Francuskoj

Francuska će za vikend početi sa ublažavanjem vanrednih mjera uvedenih zbog virusa korona, izjavio je francuski predsjednik Emanuel Makron.

On je u televizijskom obraćanju naciji rekao da će vlasti početi da ublažavaju mjere, da će do božićnih praznika biti otvorene radnje, pozorišta i bioskopi, te da će ljudi moći da provedu praznike sa ostatkom rodbine.

Makron je istakao da je najgore prošlo kada se radi o drugom talasu epidemije u Francuskoj, ali da će restorani, kafići i barovi morati da ostanu zatvoreni do 20. januara, kako bi se izbjegla pojava trećeg talasa.

U Francuskoj je zabilježen drastičan pad broja zaraženih, preminulih i hospitalizovanih u posljednjih nekoliko dana.

U posljednja 24 časa u Francuskoj je na virus korona bilo pozitivno 9.155 ljudi, čime je ukupan broj zaraženih od početka epidemije dostigao 2,15 miliona, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Vlasti Francuske juče su prijavile 4.452 slučaja zaraze, ali je poznato da se tokom vikenda često prijavljuje manje slučajeva.

Današnji broj zaraženih drastično se smanjio u odnosu na utorak, 17. novembra, kada su za 24 časa prijavljena 45.522 slučaja zaraze.(Vijesti.ba / Srna)

Izdvajamo