2°C
Mostar 4°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 2°C
Powered by Dark Sky

22.11.2020 / 20:20 Muzika i Film - Gubitak supruge

Najteži trenutak u životu Mustafe Nadarevića: "Čuvajte mog Muju"

Najteži trenutak u životu Mustafe Nadarevića: "Čuvajte mog Muju"
Foto: Tino Juric/PIXSELL

Najteži trenutak u životu Mustafe Nadarevića bio je gubitak supruge Slavice Radović 7. juna 2012. godine. Slovenska scenografkinja i kostimografkinja gotovo se deset godina borila s opakom bolešću, a velika podrška bio joj je Nadarević, koji je bdio uz njenu postelju do samog kraja.

Nakon uspješnih terapija bolest joj se ponovo vraćala. 2012. godine, na njen rođendan 25. aprila, vjenčali su se, piše Index.

O privatnom životu Nadarević je rijetko govorio, a tada bi isticao da ga je Slavica oplemenila. Zajedno su proveli dva desetljeća, a vjenčali su se na intimnoj ceremoniji, podalje od očiju javnosti.

"Brinite se za mog Muju", rekla je Slavica Radović Nadarević svojim prijateljicama u Ljubljani prije smrti, pisali su regionalni mediji.

Od svoje supruge Nadarević se oprostio u Kopru, slovenskom primorskom gradiću, u kojem je Slavica rođena i u kojem je provela djetinjstvo i mladost. Uz njega je bila samo najuža obitelj.

Slavica je bila njegova treća supruga. Nadarević iz prva dva braka ima troje djece - kćeri Nađu i Nanu te sina Ašu.(Vijesti.ba)

Izdvajamo