-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 2°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

11.11.2020 / 14:46 Tenis - Beč

Dominic Thiem i Ivona Dadić austrijski sportisti godine

Dominic Thiem i Ivona Dadić austrijski sportisti godine
Foto: Vijesti.ba

Teniser Dominic Thiem i atletičarka Ivona Dadić u izboru austrijskih sportskih novinara proglašeni za najbolje sportiste u 2020. godini u toj zemlji.

Za najbolju ekipu godine u Austriji već treći put zaradom izabrana je nogometna ekipa RB Salzburg, objavila je austrijska novinska agencija APA, prenosi STA.

Dvadesetsedmogodišnji Thiem, koji je do sada tri puta bio drugi i dva puta treći u izboru za austrijskog sportistu godine, u ovoj sezoni osvojio je svoj prvi Grand Slam turnir, kada  slavio na US Openu, a pored toga igrao je u finalu Australian Opena i trenutno je treći igrač na svjetskoj ATP listi.

Thiem je u izboru pobijedio sa 1183 boda, drugi je bio nogometaš David Alaba (447), a treći skijaški skakač Stefan Kraft (410).

Dvadesetšestogodišnja Dadić, koja je bosanskih korijena, ove godine postigla je najbolji rezultat u svijetu u sedmoboju, a u izboru je dobila 915 bodova. Drugo mjesto osvojila je skijaška skakačica Chiara Hölzl (567), a treće brzoklizačica Vanessa Herzog (390).

Među ekipama u izboru su pobijedili nogometaši RB Salzburga (811) ispred nogometaša Laska (395) i motociklističke ekipe KZM (374).


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo