0°C
Mostar 6°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

10.11.2020 / 11:30 Kultura - Sarajevo

'Kao nekad pred Božić' i ove godine nastavlja tradiciju

'Kao nekad pred Božić'  i ove godine nastavlja tradiciju
Foto: FENA
Tradicionalni festival božićnih pjesama "Kao nekad pred Božić" i ove godine, 21. put bit će održan u Sarajevu, ali zbog pandemije COVID-19, Festival će biti prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Godinama unazad bio je prepoznat kao jedan od zaštitnih znakova grada Sarajeva doprinoseći razvoju kulturnog turizma, kroz atraktivnu turističku i kulturnu ponudu.

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prepoznaje značaj ovog događaja koji ima status centralne i jedinstvene predbožićne manifestacije u BiH i regiji, te će i ove godine biti pokrovitelj i pružiti podršku udruženju Fakultas za prosperitet mladih, organizatoru festivala - dogovoreno je na sastanku predstavnika Turističke zajednice  Kantona Sarajevo i organizatora festivala.

Utemeljitelj festivala, Marijo Pejić naglasio je važnost neprekidne tradicije festivala, koji će i ove godine, na pomalo drugačiji način, doprinijeti promociji i afirmaciji bosanskohercegovačke kulture i hrvatskog kulturnog identiteta u BiH.

Festival "Kao nekad pred Božić" bit će održan 9. decembra u Domu mladih. U slučaju ograničenosti broja posjetitelja u zatvorenom prostoru festival će biti održan na on-line platformi i u TV formatu, uz prisutstvo dopuštenog broja posjetitelja ili bez publike, saopćili su organizatori.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo