7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

05.11.2020 / 13:28 Rukomet - Snažna poruka

Burić: Ne igramo protiv Njemačke, igramo za BiH, igramo protiv nepravde

Burić: Ne igramo protiv Njemačke, igramo za BiH, igramo protiv nepravde
Foto: Vijesti.ba

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će utakmicom protiv selekcije Njemačke otvoriti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se igrati 2022. godine.

Naša najbolja selekcija otputovala je u Njemačku sa svega 10 igrača i jednim golmanom. Naš najbolji tim "pokosila" je pandemija koronaivirusa. Neki od standardnih reprezentativaca nisu se mogli odazvati selektoru Šumanu zbog problema koje je napravila pandemija, a Rukometni savez BiH tražio je od EHF-a odgodu utakmice.

Krovna kuća evropskog rukometa nije pristala na odgodu susreta s Njemačkom, a jedan od najboljih golmana Evrope - Benjamin Burić poručio je kako se on i saigrači neće predati lako protiv rukometne velesile Njemačke.

"Ne igramo mi danas samo protiv Njemačke, već igramo za našu Bosnu i Hercegovinu. Ima nas samo 11 i već su nas svi prežalili, jer smo desetkovani, jer igramo protiv rukometne velesile, jer igramo protiv nepravde! E pa, kada je već tako, nećemo se predati lako, naprotiv! I krv svoju, za Bosnu moju", poručio je Burić.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo