9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

03.11.2020 / 13:34 KORONAVIRUS - Problem s koronom

Rukometni savez BiH zatražio odgodu mečeva protiv Njemačke i Austrije

Rukometni savez BiH zatražio odgodu mečeva protiv Njemačke i Austrije
Foto: Arhiv
Rukometni savez Bosne i Hercegovine zatražio je od Evropske rukometne federacije (EHF) i Rukometnog saveza Njemačke (DHB) odgodu utakmice prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022. godine, ...

... a nakon toga od EHF-a i odgodu meča 2. kola kvalifkacija protiv Austrije.

- Do ovog trenutka niko nije odgovorio na upit našeg saveza, ali se nadamo da će se to desiti čim prije, jer mi trenutno imamo na raspolaganju 11 igrača, pošto su četvorica u izolaciji. Dvojica od te četvorice su pozitivna na koronavirusa Covid-19, a druga dvojica su bila s njima u bliskom kontaktu. I ostalih 11 igrača nalazi se u hotelu u posebnim sobama, s obzirom na to da su imali susret sa pomenutim igračima koji su zaraženi - saopćen oje iz Saveza.

Reprezentacija BiH na ovom okupljanju nije obavila nijedan trening i kako sada stvari stoje bit će nemoguće da se obavi ijedan.

- Ukoliko ne bude nikakve reakcije iz EHF-a i DHB-a reprezentativci BiH će u vrlo oslabljenom sastavu sutra krenuti put Njemačke. S obzirom na cjelokupnu situaciju i sve probleme u kojima smo se našli, najiskrenije se nadamo da će EHF i DHB pristati na odgodu prvog meča, a potom i drugog protiv Austrije - navodi se.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo