7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 7°C

27.10.2020 / 14:59 KORONAVIRUS - Istraživanje

Četvrtina Slovenaca ne vejruje nikome u vezi s koronavirusom

Četvrtina Slovenaca ne vejruje nikome u vezi s koronavirusom
Trećina Slovenaca smatra da vladine mjere podjednako uzimaju u obzir zdravlje i ekonomiju, skoro isto toliko vjeruje da je zdravlje pretjerano u fokusu po cijenu ekonomije, dok je četvrtina rekla kako nikome ne vjeruje u vezi s informacijama o koronavirusu, pokazuje istraživanje kompanije Mediana.

Više od 20 posto Slovenaca vjeruje da su mjere previše usredotočene na poticanje ekonomije po cijenu javnog zdravlja. Odgovori su slični onima danim u srpanjskoj anketi koja je sadržala ista pitanja, prenosi Tanjug.

Otprilike 82 posto smatra da će kriza izazvana pandemijom imati ozbiljne ekonomske posljedice, a oko 77 posto vjeruje da će rad na daljinu biti u porastu.

Kada je riječ o ozbiljnom financijskom utjecaju na pojedince, 40 posto misli da će ih doživjeti osobno. Gotovo polovina kaže da će se Slovenci više okretati lokalnim proizvođačima, što je skoro 10 posto manje nego u srpnju.

Četvrtina ima nula povjerenja u bilo koga u vezi s informacijama o koronavirusu. Među stručnjacima, najviše povjerenja uživa Bojana Beović, vladina glavna savjetnica za covid-19 i njoj vjeruje četvrtina Slovenaca.

Na dnu rang liste su mediji, vlada i poverenje u sebe.

Online anketa provedena je između 2. i 4. listopada s 505 odraslih osoba.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo