14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 16°C

26.10.2020 / 18:43 Fudbal - Izvještaj kluba

Mušović: Ovo je idealna prilika da Kanton pomogne Čeliku

Mušović: Ovo je idealna prilika da Kanton pomogne Čeliku

U prostorijama Nogometnog kluba Čelik Zenica održana je konferencija za medije na kojoj su se prisutnima obratili čelnici kluba.

Kako su istakli, u posljednjem periodu ostvareni su pozitivni rezultati, što je i prvi put u novijoj historiji kluba.

Prvi čovjek NK Čelik, Denis Mušović, objasnio je dvije blokade računa ovog kluba i šta se poduzelo po tom pitanju.

“Na Skupštini smo sebi zadali nekoliko ciljeva i osnovni je deblokada računa. Bio je desetak godina takav i nijedna uprava nije to napravila. Poduzeli smo aktivnosti kako bi to što prije riješili. Delegacija kluba je otišla u Banju Luku na važan sastanak sa Upravom za indirektno oporezivanje i dobili smo dva načina za rješavanje ovog problema. Jedan je uplata kompletnog duga, a drugi je uplata iznosa na koji je stavljena blokada računa. Važno je da taj dug može platiti i neko drugo lice ispred NK Čelik. Odlučili smo krenuti prema Kantonu, kako bi pokušali dobiti neka sredstva. Smatramo da nam Kanton treba pomoći jer i oni imaju određenu vrstu odgovornosti, iako to nikada nije uradio. U ovom trenutku, to je idealna prilika”, rekao je Mušović i nastavio:

“Nama ne trebaju milioni, jer su i prije dolazili u klub. Mi prvi put imamo strateški plan kako da stabilizujemo klub. Još uvijek čekamo reakciju”.

Druga blokada je ona koja je stigla iz Porezne uprave Federacije BiH.

“Druga blokada je vezana za Poreznu upravu FBiH i predali smo svu potrebnu dokumentaciju. Ne tražimo ništa, osim da se ispoštuju odluke sa Gradskog vijeća. Još uvijek čekamo da nas gradonačelnik pozove. Turski investitor nije uplaćivao novac za reprogram duga Poreznoj upravi FBiH. Iako se klub naziva Zeničkim, ne da se da Zeničani vode klub, a dozvoljava se ‘nekim Turcima’ da rade šta hoće. Želimo da Grad Zenica ispoštuje svoje odluke od 28. augusta. Naša borba neće nikada prestati. Političari su lako kvarljiva roba i vođeni su nekim ciljevima, a ovo im je idealna prilika da učine nešto za ovaj klub i grad”.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo