9°C
Mostar 11°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

26.10.2020 / 18:30 Fudbal - Sarajevo

Otvoren novoizgrađeni stadion u naselju Vitkovac

Otvoren novoizgrađeni stadion u naselju Vitkovac
Foto: Općina Novi Grad Sarajevo

Revijalnom utakmicom koju su odigrali mali fudbaleri Omladinskog fudbalskog kluba “Biser 96” stavljen je u funkciju novoizgrađeni stadion sa umjetnom travom, tribinama i zaštitnom ogradom u naselju Vitkovac.  

Radi se o sportskom terenu koji će zamijenit stadion „Braća Kadić“ čije je uklanjanje planirano radi dovršetka IX transverzale, odnosno izgradnje njenog spoja sa ulicom Safeta Zajke. Zbog izgradnje IX transverzale, bilo je neophodno izmjestiti i ambulantu, koja će se nalaziti u objektu sportske dvorane uz Osnovnu školu “Umihana Čuvidina” u Boljakovom Potok, saopćeno je iz Općine Novi Grad.  

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić kazao je da je u proteklom periodu na prostoru općine izgrađeno pet sportskih dvorana, sa dvoranom u školi „Umihana Čuvidina”, a koja bi trebala biti u funkciji od početka decembra, kada se obilježava Dan škole.

- To će sigurno biti najbolja dvorana koju ima neka škola u Bosni i Hercegovini, zbog brojnih sadržaja koje ima, a naselje je dobilo i jedno lijepo i kvalitetno igralište. Naša namjera je da sva naša naselja imaju dovoljno i sportskih i dječijih igrališta, kako bi se na kvalitetan način moglo provoditi slobodno vrijeme, i osigurali uslovi da bi buduće generacije mogle odrastati kroz igru i sport - kazao je načelnik Efendić.

Otvaranje stadiona zbog pandemije koronavirusa upriličeno je uz prisustvo manjeg broja građana naselja Briješće, Vitkovac i Boljakov Potok, te predstavnika OFK “Biser 96”, uz poštivanje epidemioloških mjera.

Prisutnima se obratio i Almir Jusić, predsjednik Skupštine udruženja OFK „Biser 96“. Naglasio je da je stadion od izuzetne važnosti kako za školu fudbala, tako i za stanovništvo naselja Boljakov Potok i Briješće.

On je zahvalio općinskom rukovodstvu na konstantnoj podršci kroz razna sufinansiranja, kao što je Memorijalni turnir „Smajo Šikalo“ i prepoznatljivi Biser - kup, koji se organizira već šest godina, saopćeno je.



(Vijesti.ba )

Izdvajamo