4°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

25.10.2020 / 20:57 Fudbal - Premijer liga BiH

Remi Radnika i Slobode u Bijeljini

Remi Radnika i Slobode u Bijeljini

Na zatvaranju 12. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Radnik i Sloboda su remizirali rezultatom 1:1 u utakmici odigranoj u Bijeljini.

U Bijeljini smo danas gledali utakmicu sa dva u potpunosti različita poluvremena. Prvi dio igre protekao je u mirnoj igri, bez ikakvih prilika, i dosadnom fudbalu.

Jedino vrijedno spomena pokušaj je Vladimira Bradonjića u 45. minuti sa linije šesnaesterca, ali lopta odlazi pored gola gostiju. Bez golova otišlo se na odmor.

U nastavku smo dobili sjajnu utakmicu i prilike na obje strane ‘kao na traci’. Djeluje da je sve ‘zakuhao’ gol mladog Jasmina Osmića koji je dočekao nevjerovatnu grešku odbrane gostiju, zaobišao Kozića i pogodio u praznu mrežu. Bio je to 47. minut.

Nakon gola otvorila se utakmica na obje strane, a domaćin je krenuo svim silama ka golu Tuzlaka.

Prvo je zaprijetio Popara sa distance u redovima domaćih, da bi udarac Husejinovića sa distance blokirao golman Kozić. Prije gola za poravnanje domaćih zaprijetio je i Vušurović, ali mu je Tomašević izblokirao udarac u posljednjem trenutku.

Gol za poravnanje vidjeli smo u 64. minuti. Uigrana akcija iz kornera, a lopta dolazi do Bradonjića koji sjajno hvata loptu iz prve i pogađa nebranjeni dio mreže gostujućeg gola.

Gosti su u 70. minuti ponovo mogli do gola nakon greške odbrane Radnika. Dvojica fudbalera su bila sama pred golom Kozića, ali je Beganović šutirao direktno u golmana domaćih.

Imali su domaći još jednu šansu preko Popare sa distance, ali je ponovo Kukić divno odbranio i ostalo je 1:1, pa su obje ekipe podijelile po bod.

Radnik – Sloboda 1:1 (Bradonjić 64’ / Osmić 47’).

Stadion: Gradski stadion Bijeljina. Gledalaca: /. Sudija: Mateo Musa (Čitluk). Žuti kartoni: Ristić, Uzelac (Sloboda).

Radnik: Kozić, Novaković, Sušić, Šubert, Koraksić, Mekić, Popara, Bradonjić, Huseinbašić, Karić, Vušurović.

Sloboda: Kukić, Jusić, Uzelac, Beganović, Tomašević, Predragović, Pezer, Ristić, Husejinović, Osmić.



(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo