1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

18.10.2020 / 17:31 Politika - Raspad koalicije

DNS odgovorio SNSD-u: Neće im uspjeti da nas podijele

DNS odgovorio SNSD-u: Neće im uspjeti da nas podijele
Foto: Vijesti.ba

Potpredsjednik DNS-a Radislav Jovičić kazao je danas kako je reakcija predsjednika SNSD-a Milorada Dodika na odluku Demokratskog narodnog saveza na odluku Predsjedništva DNS-a o napuštanju koalicije na svim nivoima samo nastavak nekorektnog odnosa...

... SNSD-a prema DNS-u i pokazatelj da je odluka DNS-a bila jedina moguća i ispravna.

"Ona je pitanje političkog i, prije svega, ljudskog dostojanstva", kazao je Jovičić.

"Demokratski narodni savez apsolutno je jedinstven i nikome, pa ni SNSD-u, neće uspjeti da ga podijeli na istočni i zapadni dio, ''dobre i loše momke'', kao što dijele Republiku Srpsku! Ko je unutar DNS-a eventualno dobar ili loš, odlučiće isključivo organi DNS-a i birači na izborima, a nikako SNSD", naglasio je potpredsjednik DNS-a.

"To uostalom i ne priliči demokratskim društvima, a nadamo se da SNSD ne smatra Republiku Srpsku totalitarnim sistemom u kojoj Komitet donosi odluke o drugim partijama", navodi.

Jovičić je naglasio kako je "zanimljivo da je DNS Istočnog Sarajeva, koji je postao snažan i odlučujući politički faktor na Sarajevsko-romanijskog regiji, odjednom za SNSD postao 'loš, bahat i gramziv', što govori o SNSD-u a ne DNS-u".

Kako to da smo u svih šest opština Istočnog Sarajeva dugogodišnji koalicioni partner SNSD-u i zašto su onda prihvatili našu podršku svojim načelničkim kandidatima, kao i kandidatu za gradonačelnika, pita se Jovičić.

"Da li smo postali 'loši' zbog izjave poslanika DNS-a iz Istočnog Sarajeva Aleksandra Glavaša da su Republici Srpskoj potrebne promjene, ili je SNSD Istočnog Sarajeva možda 'gramziviji' od nas?", navodi Jovičić.

Na kraju, poručuje SNSD-u da je DNS preživio mnoge "neorektne i niske koalicione udare poput rušenja većine u Prijedoru, papkarenja, pravljenja novih partija, smjene kadrova, pokušaja kadriranja unutar DNS-a, i iz svega su izašli jači i što je najvažnije – jedinstveni i dostojanstveni".

"I tako ćemo i nastaviti, snažno i beskompromisno za Republiku Srpsku i srpski narod koja je ispred i iznad svake političke partije i funkcije! Znamo da je to iznenađenje za 'negramzivi' SNSD ali, eto, postoje i oni koji nisu spremni dati vjeru za večeru, niti trpiti pritiske i biti 'privjesak'. U ovom momentu, Republici Srpskoj je potrebna obnova sistema vrijednosti i borba za dostojanstven život svakog čovjeka, i to je naš prioritet, a ne šačica vlasti", istakao je.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo