8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

07.10.2020 / 13:25 Obrazovanje - Sarajevo

Obilježena godišnjica Fakulteta za kriminalistiku i sigurnosne studije UNS-a

Obilježena godišnjica Fakulteta za kriminalistiku i sigurnosne studije UNS-a
Foto: Fena / Vijesti.ba
Savjetnik člana Predsjedništva BiH Željka Komšića Zoran Mikulić posjetio je danas Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Univerziteta u Sarajevu na kojem je upriličena svečana sjednica povodom 27. godišnjice fakulteta.

- Uime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića zahvaljujem na pozivu i uručenim poklonima, te želim domaćinima uspješan rad u svečanom dijelu sjednice - istakao je Mikulić.

Dekan Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije Jasmin Ahić naveo je da je povodom godišnjice organizovan i okrugli sto o euroatlanskim integracijama u smislu saradnje akademske zajednice i izvršne vlasti BiH.

- Zahvaljujem članu Predsjedništva BiH Željku Komšiću i njegovom cijelom kabinetu na dosadašnjoj saradnji - naglasio je Ahić.

Poručio je da će Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije dati svoj maksimalan doprinos u akademskom i istraživačkom smislu da BiH kao država bude nezavisna, suverena i vrlo jaka zemlja koja će se nositi sa sigurnosnim izazovima u regionu.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo