°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

30.09.2020 / 13:32 BiH - Šef Kluba zastupnika SDA

Ćatić: HDZ nanosi ekonomsku štetu Federaciji

Ćatić: HDZ nanosi ekonomsku štetu Federaciji
Foto: FENA - Vijesti.ba
Šef Kluba zastupnika SDA u Predstavničkom domu Federalnog parlamenta Osman Ćatić kazao je da blokada formiranja nove Vlade FBiH nanosi ekonomsku štetu ovom entitetu.

- Nakon udara pandemije koronavirusa, nastale su velike štete po privredu Federacije BiH. Za suočavanje sa ekonomskim posljedicama, potrebna je Vlada Federacije u punom kapacitetu, što trenutni saziv sigurno nije, jer su upražnjena dva ministarska mjesta - kaže Ćatić. 
 
Nova vlada, smatra on, imala bi značajno veću energiju i kapacitet da povuče ekonomiju Federacije naprijed. Trenutna Vlada je okrnjena i stalno se nalazi u nekoj vrsti neizvjesnosti, iako premijer Novalić i ministri daju sve od sebe.
 
- Zbog HDZ-ovih blokada u formiranju nove Vlade ne možemo ostvariti dovoljno brz ekonomski razvoj što šteti svima, i Bošnjacima i Hrvatima i svim građanima FBiH. Sa novom Vladom, koja ne bi imala ovu vrstu političkih problema, te bi mogla raditi u relaksiranijoj situaciji, imali bismo snažniji razvoj, što građani trebaju i očekuju, i što se mora realizirati - zaključio je.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo