5°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

29.09.2020 / 16:52 Politika - Crna Gora

Borenović sa Krivokapićem i Abazovićem: Važna iskustva za RS i BiH

Borenović sa Krivokapićem i Abazovićem: Važna iskustva za RS i BiH
Foto: Vijesti.ba
U regionu se moraju graditi mostovi saradnje. Crna Gora je nakon nedavnih izbora poslala dobru poruku - pokrenut je demokratski točak, interesi građana su na prvom mjestu, a niko od političkih lidera nije nepobjediv i nedodirljiv.

Ovo su danas, nakon odvojenih sastanaka u Podgorici, poručili predsjednik PDP-a Branislav Borenović i lideri pobjedničkih koalicija “Za bolju Crnu Goru” Zdravko Krivokapić i “Crno na bijelo” Dritan Abazović.

- Građani su se oslobodili stega koje su 30 godina bile u Crnoj Gori. Ključno pitanje u razgovoru sa izbornim pobjednicima bilo je - kako uvjeriti i narode u RS i BiH da je moguće olovkom pobijediti nenarodni režim i sa velikom izlaznošću dobiti novu vlast – rekao je za BN TV predsjednik PDP-a Branislav Borenović, nakon susreta sa liderom koalicije “Za bolju Crnu Goru” Zdravkom Krivokapićem.

“Krivokapić kaže da je to pobjeda naroda, da se osjeti svakog dana. Najvažnije da se narod oslobodio straha i da je to poruka i za građane RS i BiH i s te strane smo dobili sugestije”, kaže Borenović.

Borenović se prethodno sastao i sa starim poznanikom i dugogodišnjim prijateljem Dritanom Abazovićem, sa kojim je u opuštenoj atmosferi razmijenio mišljenja o političkim dešavanjima u Crnoj Gori, BiH i regionu.

“Mi u regionu moramo da gradimo mostove saradnje. Moramo da zanemarimo sve političare koji pokušavaju da nas stalno guraju u jednu te istu matricu, od kojih koristi ima samo jedna grupa oligarha i da jednom završimo sa tim sistemom i dovedemo demokratiju”, ističe Abazović u izjavi BN TV.

Borenović napominje da je Crna Gora danas najsvjetliji primjer da je to moguće uraditi.

“I htio sam lično sa svojim prijateljima i Dritanom Abazovićem da čujem određena iskustva kako, na koji način su uspjeli da nakon nekoliko decenija prije svega ostvare najveću pobjedu samim tim što je 77 odsto građana izašlo na izbore, uzelo olovku, izabralo svoje legitimne predstavnike i novu vlast. To su vrlo važna iskustva za nas u RS i BiH. To su izazovi sa kojima ćemo se suočiti mi u narednom periodu”, naglasio je Borenović.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo