9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

26.09.2020 / 21:28 Fudbal - Strateg Rođenih

Dudić: Šta smo sve fulili, to je za ne povjerovati

Dudić: Šta smo sve fulili, to je za ne povjerovati
Foto: SCsport / Vijesti.ba
Velež je večeras na svom stadionu u Vrapčićima sa 2:1 savladao ekipu Radnika iz Bijeljine.

Rođeni su nakon šestm inuta igre imali zaostatak od 0:1, ali je u nastavku uspio stići do preokreta i upisati tri boda.

Feđa Dudić je nakon utakmice žalio što njegov tim ranije nije riješio pitanje pobjednika.

“I to je karakter, i to je kvalitet. Iako primiš gol, nastaviš igrati svoju igru. Morali smo ranije završiti utakmicu, znali smo da će Radnik igrati na kontre, stavili su brze igrače i znali smo da će tražiti te dubinske lopte”, rekao je Dudić i dodao:

“Mislim da smo zasluženo pobijedili, imali smo 5-6 stopostotnih prilika i šta mi sve promašimo to je za ne povjerovati. Na kraju onda strepite do kraja, ali čestitam svojim momcima. U drugom dijelu je bio i težak teren, ali ovo je velika pobjeda za nas. Priključili smo se gore vrhu tabele.”

Istakao je Dudić i da smatra da je danas igrač utakmice bio golman Radnika Dalibor Kozić, koji se ponovo istakao sa nekoliko fantastičnih odbrana.

“Prije svega, u provm dijelu smo imali 2-3 šanse. Za mene je danas Kozić igrač utakmice, žao mi je Radovca što se nije nagradio za sjajnu utakmicu. Mi ne nabijamo loptu, želimo da igramo onako kako treniramo i kako smo navikli”, kazao je strateg Rođenih.

Velež je jučer predstavio dva pojačanja – Vedrana Kjosevskog i Nemanju Anđušića.

“Pojačali smo konkurenciju. Bobić dobro brani, ali želimo jaču konkurenciju. Anđušić će nam naprijed donijeti dosta toga”, rekao je za kraj Dudić.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo