10°C
Mostar 12°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

24.09.2020 / 22:13 Fudbal - Trener koševskog tima

Marinović: Bilo je dosta nervoze, ali takve su utakmice koje donose mnogo

Marinović: Bilo je dosta nervoze, ali takve su utakmice koje donose mnogo
Vinko Marinović / Vijesti.ba
Sarajevo je u Zenici večeras ostvarilo veliku pobjedu nad Budućnosti od 2:1, te se tako bordo tim plasirao u play-off Evropske lige.

Komentar je na ovu utakmicu dao i trener koševskog tima Vinko Marinović.

“Zadovoljan sam, u svakom slučaju. Nakon toliko godina smo uspjeli doći da se borimo za grupnu fazu. Vidjela se jedna nervoza. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli 1:0 i držali je jedno vrijeme pod svojom kontrolom. Kasnije smo dopustili budućnosti da ima veći posjed, bili smo razmaknuti na sredini i oni su stvorili šanse”, kazao je Marinović i dodao:

“I u drugom dijelu je bilo dosta nervoze, ali to su takve utakmice koje su teške i donose mnogo”.

Nakon ove pobjede, izvjesno je da će biti odgođen gradski derbi u Premijer ligi BiH, koji je Sarajevo narednog vikenda trebalo igrati sa Željezničarom, a za sedam dana bordo tim igra play-off meč sa Celticom.

“Imamo sada vremena da se pripremimo. Vidjećemo šta će se dešavati, to jest hoćemo li igrati sljedeću utakmicu (derbi sa Željezničarom). Dat ćemo sve od sebe i pokušati proći dalje.”

“Očekivano je da je Celtic prošao dalje protiv Rige. Čestitao bih svojim igračima na zalaganju i svemu. Mislim da su stvarno zaslužili ovo”, zaključio je Marinović.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo