9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

23.09.2020 / 14:59 BiH - Jedan od najprometnijih prijelaza

Trischak i Cikotić u posjeti Graničnom prijelazu 'Zvornik'

Trischak i Cikotić u posjeti Graničnom prijelazu 'Zvornik'
Foto: Fena / Vijesti.ba
Komandant EUFOR-a generalmajor Reinhard Trischak i ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić posjetili su danas Granični prijelaz 'Zvornik'.

Nakon što su tokom vježbe "Brzi odgovor 2020“ EUFOR i njegove rezervne snage ponovo ostvarili uspješnu saradnju s Ministarstvom sigurnosti BiH i agencijama za provođenje zakona BiH, ministar Cikotić je pozvao generalmajora Trischaka da na terenu posjete Graničnu policiju BiH na jednom od najprometnijih graničnih prijelaza sa Srbijom.

Ovim je još jednom naglašen visok nivo saradnje između EUFOR-a i agencija za provođenje zakona BiH.

- Neophodno je redovno sticati neposredan uvid u situaciju duž granice i razmjenjivati mišljenja na najvišem nivou. Zahvaljujem se ministru Cikotiću na njegovom trudu i pomoći u zajedničkom pružanju sigurnosti i stabilnosti u zemlji - izjavio je general Trischak, saopćeno je iz EUFOR-a.

Tijesna saradnja i razmjena informacija između EUFOR-a i vlasti BiH su izuzetno važni i predstavljaju dopunu procjeni sigurnosne situacije u zemlji.

Jedan od zadataka EUFOR-a jeste podrška lokalnim vlastima u održavanju sigurnog i stabilnog okruženja za sve građane Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo