6°C
Mostar 15°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 5°C

22.09.2020 / 20:00 Regija - SPC u vlasti

Amfilohije s novom većinom dogovarao Vladu Crne Gore

Amfilohije s novom većinom dogovarao Vladu Crne Gore
Foto: Vijesti.ba

Konstitutivna sjednica Parlamenta Crne Gore biće održana sutra, a uoči nje mitropolit Amfilohije je razgovarao s novom većinom o formiranju Vlade.

Naime, mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije učestvovao je na sastanku predstavnika tri koalicije, na kojem su bili i lideri partija. Sastanak je, kako prenosi TVCG, oragnizovan pod Ostrogom.

U razgovoru se pokušao postići dogovor o formiranju vlasti, koja u prvom redu treba da donese ime predsjednika Skupštine, kao i predsjednika Vlade.

Kako prenose mediji sastanku sa Amfilohijem prisustvovao je nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić, lideri Demokratskog fronta DF Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević, lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović i predstavnik Demokrata.

Amfilohije je sinoć na liturgiji u Perastu, kazao da se nada da se novoizabrana vlast neće svađati oko moći, već da će voditi narod u ljubavi, “nakon sedamdesetpetogodišnje bezbožne vlasti utemeljene na bratomržnji i bogomržnji.”

Imamo investitore koji će nakon formiranja Vlade biti uz nas i oni zahtijevaju samo vladavinu prava - poručio je lider koalicije "Za budućnost Crne Gore" Zdravko Krivokapić u tviter objavi.

- Borili smo se za budućnost Crne Gore, za njenu slobodu. Nećemo dozvoliti da nam sjenke prošlosti uništavaju budućnost. Imamo investitore koji će nakon formiranja vlade biti uz nas i oni zahtjevaju samo jedno: vladavinu prava. Crna Gora će biti RAJ svim njenim građanima - navodi se u tvitu Krivokapića.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo