8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

22.09.2020 / 13:16 BiH - Mostar

Herceg i konzul Ergun o nastavku saradnje Vlade HNK i Republike Turske

Herceg i konzul Ergun o nastavku saradnje Vlade HNK i Republike Turske
Foto: FENA

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u utorak u nastupni posjet novoimenovanog generalnog konzula Republike Turske u Mostaru Yasara Erguna s kojim je, među ostalim, razgovarao o aktualnom stanju u HNŽ-u i Bosni i Hercegovini.

Herceg je istaknuo dosadašnju dobru suradnju Republike Turske i Vlade HNŽ-a, a tijekom susreta bilo je riječi i o stanovitim aktivnostima i planovima Vlade s naglaskom na mogućnost uspostave još konkretnije suradnje u gospodarstvu, prometne povezanosti i turizma, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Također, Herceg je upoznao konzula Erguna o tome kako je Vlada, osim borbe s epidemijom, intenzivno radila i na osmišljavanju mjera pomoći gospodarstvu.

"Na tom tragu, Vlada je usvojila Zakon o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih epidemijom koronavirusa i potpori ekonomiji na području HNŽ-a, takozvani 'korona zakon', putem kojeg će gospodarstvu pomoći s više od 9 milijuna maraka, a s ciljem očuvanja radnih mjesta", kazao je predsjednik Vlade HNŽ-a.

Konzul Ergun naglasio je kako se nada da će kriza covida-19 uskoro biti iza nas.

"Vjerujem kako ćemo se uskoro još snažnije moći posvetiti realiziranju započetih i osmišljavanju novih projekata za dobrobit svih građana ove županije. S tim ciljem odmah nakon zaustavljanja širenja koronavirusa organizirat ćemo posjet investitora i gospodarstvenika iz Republike Turske HNŽ-u", kazao je Ergun.

Na kraju sastanka je iskazana obostrana spremnost za suradnjom i razmjenom iskustava u nastojanjima da se što uspješnije štiti zdravlje građana i zaustavi širenje koronavirusa, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo