14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

22.09.2020 / 13:13 BiH - Saopćenje za javnost

Grad Tuzla osigurao 120.000 maraka potpore Graničnoj policiji BiH

Grad Tuzla osigurao 120.000 maraka potpore Graničnoj policiji BiH
Foto: Vijesti.ba

Granična policija (GP) BiH dobila je potporu Grada Tuzle u iznosu od 120.000 maraka osiguranih u gradskom proračunu Tuzle za 2020. godinu, a s ciljem zaštite državne granice od nezakonitog ulaska migranata na područje Bosne i Hercegovine.

Donirana financijska sredstva GPBiH utrošit će transparentno, namjenski i isključivo za jačanje kapaciteta ove agencije, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Ravnatelj GPBiH Zoran Galić izrazio je zahvalnost Gradu Tuzli, kao i svima koji su pružili potporu Graničnoj policiji u skladu sa svojim mogućnostima.

"Isto tako želim zahvaliti i bivšem ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću koji je za svog mandata inicirao da se vlasti na svim razinama uključe kako bi se adekvatno odgovorilo na migracijsko pitanje jer jasno je da je najveći teret upravo na Graničnoj policiji BiH", kazao je Galić.

Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize te je iznimno važan svaki vid donacije koji pomaže na učinkovitijoj zaštiti državne granice, stoji u priopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo