°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

21.09.2020 / 15:24 BiH - Sarajevo

Otvoren Centar za zdravo starenje u Hrasnici

Otvoren Centar za zdravo starenje u Hrasnici
Foto: Općina Ilidža - Vijesti.ba

U organizaciji Općine Ilidža danas je u ulici Trg hrasničkog bataljona bb otvoren Centar za zdravo starenje namijenjen osobama treće životne dobi, s ciljem da ih se aktivira i omogući zdravo mentalno i fizičko starenje.  

Projekt je u cijelosti vodila Općina Ilidža, uz podršku donatora. Presijecanjem vrpce početak rada ozvaničili su direktorica Udruženja Partnerstvo za javno zdravlje Sejdefa Bašić i načelnik Općine Ilidža Senaid Memić.

Memić je kazao da je treće životno doba najosjetljiviji dio života, te da starije osobe danas spadaju u kategoriju koja je najranjivija.

- Problemi s kojima se susreće starija populacija su niska mjesečna primanja, povećani troškovi života, narušeno zdravlje. Korisnicima Centra, gdje će se u budućnosti organizirati različiti tipovi edukacija, radionica, promocija te tematskih druženja  želim ugodan boravak i puno lijepih trenutaka - kazao je Memić, te najavio uskoro otvaranje još jednog centra u Pejtonu.  

Koordinatorica projekta, predstavnica Općine, Emina Berilo-Idrizović istaknula je da će ovaj Centar imati fokus na poboljšanje zdravlja i kvalitete života osobama treće životne dobi, saopćeno je iz općine Ilidža.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo