10°C
Mostar 12°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 15°C
Bihać 10°C

21.09.2020 / 12:55 BiH - Ministar odbrane BiH

Podžić primio delegaciju Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva

Podžić primio delegaciju Fakulteta političkih nauka iz Sarajeva
Foto: Fena / Vijesti.ba
Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić danas je primio u službenu posjetu predstavnike Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Sarajevu (UNSA) s dekanom prof. dr. Seadom Turčalom na čelu.

Na sastanku je razgovarano o različitim aspektima međusobne suradnje, koju Ministarstvo odbrane BiH kroz sporazume o suradnji u području nauke i obrazovanja ostvaruje s univerzitetskim ustanovama u Bosni i Hercegovini.

Ministar Podžić je pozdravio suradnju u različitim nastavnim programima Centra za obuku za operacije potpore miru (PSOTC) na Butmiru.

On je posebno naglasio mogućnost još bolje suradnje u realizaciji visokih kurseva Centra za profesionalni razvoj Komande za obuku i doktrinu Oružanih snaga BiH (OSBiH) u Travniku.

Dekan Turčalo je ministru Podžiću predstavio neke detalje daljeg razvoja nastavnih programa na studijima Fakulteta političkih nauka u Sarajevu.

Obojica su izrazili uvjerenje da se međusobna suradnja može proširiti i u budućnosti, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ministarstva odbrane BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo