-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

21.09.2020 / 11:14 Obrazovanje - Zenica

Ekonomski fakultet UNZE daje priliku svojim studentima

Ekonomski fakultet UNZE daje priliku svojim studentima
Foto: Fena / Vijesti.ba
Predsjednica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Zenica Nihada Husejnagić razgovarala je s dekanom Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Zenici Alaudinom Brkićem o problematici studenata iz kategorije djece porodica šehida i poginulih boraca, ...

... uvjetima upisa, studiranja i drugim pitanjima vezanim za djecu porodica šehida i poginulih boraca.

Sastanku je prisustvovala i bivša studentica, a današnja zaposlenica Ekonomskog fakulteta Ilma Dedić Grabus koja, smatraju učesnici sastanka, može poslužiti kao najbolji primjer uspješne mlade osobe iz kategorije porodica šehida i poginulih boraca.

Ona je tokom studiranja imala prosjek na dodiplomskom Univerziteta u Zenici i postdiplomskom studiju na Univerzitetu u Tuzli 9,3, a danas svoje znanje dijeli sa studentima s kojima svakodnevno radi kao asistentica za naučnu oblast "Menadžment i organizacija".

- Bila sam dio tima koji je učestvovao u pripremama studenata za takmičenje "Hifa Oil Student Competition 2019", gdje su studenti Ekonomskog fakulteta u konkurenciji s drugim državnim fakultetima osvojili prvo mjesto u pronalaženju idejnog rješenja studije slučaja na konkretnom primjeru kompanije Hifa Oil i to je nešto što mi je u dosadašnjem radu sa studentima ostalo u posebno lijepom sjećanju - kazala je Dedić Grabus.

Dosadašnja saradnja i razumijevanje na sastanku su ocijenjeni vrlo uspješnim, te je istaknuto da će u narednom periodu takav odnos biti i nastavljen, saopćeno je iz Univerziteta u Zenici.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo