6°C
Mostar 10°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C

12.08.2020 / 15:17 Muzika i Film - Mira Banjac

Veliki naklon publici u Mostaru, sjećam se buketa cvijeća i korpe trešanja s Bune

Veliki naklon publici u Mostaru, sjećam se buketa cvijeća i korpe trešanja s Bune
Mira Banjac / Arhiv
Dio programa 26. Sarajevo Film Festivala održavat će se i u Mostaru, od 14. do 19. augusta.

Sve projekcije počinju u 21 sat na platou novog, moderno uređenog tržnog centra Plaza na Bišća polju. Ulaznice po cijeni od 5 KM su u prodaji online, te fizički u McDonald's u (Kardinala Stepinca bb) u Mostaru i McDonald's Driveu na Bišća Polju bb u Mostaru.

Projekcije počinju u petak, 14.8. svjetskom premijerom filma KONCENTRIŠI SE, BABA Pjera Žalice, kojim će biti otvoren i 26. Sarajevo Film Festival. To je treći Žaličin igrani film. Okupio je regionalnu glumačku ekipu: Jasna Žalica, Emir Hadžihafizbegović, Alma Prica, Jadranka Đokić, Vedrana Božinović, Admir Glamočak, Dženita Imamović, Bane  Popović, Izudin Bajrović, Dino Sarija i Mira Banjac.

Mira Banjac je na snimanju ovog filma u novembru prošle godine u Sarajevu proslavila 90. rođendan.

“Bila mi je čast i zadovljstvo da uopšte radim u Sarajevu jer dugo nisam bila. Na snimanju je vladala divna atmosfera, bio je to divan susret prijatelja u kulturi i privatno i profesionalno. A drugo, Pjer Žalica je redatelj kojega se ne može odbiti tako da sam jedva dočekala da uopće radim. Žao mi je da u Sarajevu na premijeri ovog filma nećemo imati publiku u živom kontaktu, svi dijelimo teško vrijeme. Mi publiku osjećamo i nadam se da će publika osjetiti nas. Želim svima dobro zdravlje i da se svi čuvaju. A Mostar… Moj veliki naklon publici u Mostaru! Željna sam Mostara, tog prelijepog grada. Sjećam se da sam na jednoj predstavi uz buket cvijeća dobila i korpu trešanja s Bune od jednog lijepog momka iz Mostara, tajnog obožavaoca. Korpa s trešanjama je bila božanstvena”, izjavila je Banjac.

Film će biti prikazan u Mostaru i 15. augusta u 21 sat, a na projekciji će biti reditelj Žalica i dio glumačke ekipe.

OTAC, novi film uglednog srbijanskog reditelja Srdana Golubovića, nagrađen na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu i na FEST-u u Beogradu, u Mostar dolazi 16. augusta.

Film PROVINCIJALNI WISCONSIN (Small Town Wisconsin) američkog reditelja Nielsa Muellera na programu je 17. augusta. Film na 26. Sarajevo Film Festivalu bilježi svjetsku premijeru.

Naredne večeri, 18. augusta, publika u Mostaru ima priliku pogledati novi film proslavljenog talijanskog reditelja Mattea Garronea, adaptaciju čuvene bajke Carla Collodija, PINOCCHIO. Film za sve generacije, jedan od najiščekivanijih filmova 2020. godine.

ULAZNICE

Ulaznice za projekcije u Mostaru kupuju se online putem web stranice Sarajevo Film Festivala i na prodajnim mjestima:

BOX OFFICE LOKACIJE

McDonald's, Kardinala Stepinca bb, Mostar

McDonald's Drive, Bišće Polje bb, Mostar

RADNO VRIJEME 12-19 AUGUST

McDonald's: 11:00 – 18:00

McDonald's Drive: 19:00 – 21:30

CIJENE ULAZNICA

• Plaza Mostar: 5.00 KM

PDV je uračunat u cijenu ulaznice.


Projekcije u Mostaru održavat će se uz pridržavanje svih epidemioloških naredbi i preporuka u skladu sa aktualnom zdravstvenom situacijom u cilju prevencije pandemije COVID-19. Ponašajući se odgovorno i u okviru jasno definiranih smjernica, možemo pokazati kako se društvena kohezija može graditi i tamo gdje smo dužni održavati fizičku distancu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo