9°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

05.08.2020 / 16:19 KORONAVIRUS - I ja nosim masku

Gračanica kampanjom protiv COVID-19 - preventivne mjere sprječavaju virus

Gračanica kampanjom protiv COVID-19 - preventivne mjere sprječavaju virus
Foto: Vijesti.ba

Kako bi ukazali na važnost očuvanja zdravlja i života građana, u Gračanici je danas počela kampanja podizanja svijesti građana u cilju provođenja preventivnih mjera za sprečavanje širenja virusa COVID-19.

U narednom periodu volonterke i volonteri iz udruženja građana i sportskih klubova na više punktova gdje je najveća frekvencija ljudi, vršit će podjelu informativnih letaka kao i zaštitnih maski.

U ovu svrhu Grad Gračanica je osigurao 20.000 maski. Kampanju podjele maski pratit će prigodni letci, bilbordi, te multimedijalni sadržaj za promociju na društvenim mrežama koji će svakodnevno animiranje građane  na odgovornost i pridržavanje propisanih mjera.

U Gradskoj upravi ističu da je najveći strah koji imaju, strah za živote građana, ali isto tako su zabrinuti i za stanje u privredi ukoliko dođe do zaraze uposlenika u proizvodnim pogonima.

Gradonačelnik Nusret Helić je građane posdjetio da je u proteklom periodu na području grada Gračanica kao i u cijeloj Bosni i Hercegovini, epidemiološka situacija pogoršana, a restriktivne mjere u martu i aprilu su ublažene i ukinute.

- Pozivamo sve građanke i građane da se uključe u kampanju, pridržavaju se propisanih mjera, kako bi posljedice bile što manje, jer naša savjest je nečija budućnost - kazao je Helić.

Organizator kampanje je Grad Gračanica, a učesnici su nevladine organizacije, sportski kolektivi, javna preduzeća i ustanove, a poziv za učešće u kampanji je proslijeđen i privatnim firmama, saopćeno je iz Gradske službe.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo