12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

04.08.2020 / 13:30 Fudbal - Osnažen igrački kadar

Bihaćko 'Jedinstvo' u novu sezonu ulazi s premijerligaškim ambicijama

Bihaćko 'Jedinstvo' u novu sezonu ulazi s premijerligaškim ambicijama
Foto: FENA - Vijesti.ba

Nogometni klub Jedinstvo u novu prvoligašku sezonu ulazi s premijerligaškim ambicijama, što je potvrđeno i na današnjem predstavljanju uprave, stručnog štaba i značajno osnaženog igračkog kadra.

"U klub sam se vratio s jasnim ciljem, a to je da Jedinstvo vratimo u elitni rang bosanskohercegovačkog nogometa, gdje mu je i mjesto. Osigurali smo financijsku konstrukciju za jesenji dio sezone, doveli kvalitetna pojačanja, a vrlo brzo ćemo krenuti i s infrastrukturnim projektima koji su neophodni za ostvarenje svih naših želja i ciljeva. Upravnoj strukturi smo pridružili ljude s autoritetom, koji razumiju nogomet i koji mogu doprinijeti klupskom napretku", rekao je predsjednik bihaćkog kluba Hamdija Abdić.

Ambiciozni nogometni projekat podržao je i Grad Bihać, odnosno Gradsko vijeće.

"Osigurat ćemo sve da naše Jedinstvo može nesmetano funkcionirati, ili bolje reći napredovati. Imamo veliku navijačku bazu i vrijeme je zaista da svi zajedno doprinesemo stabilizaciji i napretku kluba. Posebnu pažnju ćemo usmjeriti na omladinsku školu i infrastrukturne projekte, bez kojih ne možemo imati ni jak prvi tim. Uskoro bismo trebali izgraditi pomoćni teren s umjetnom podlogom, a pokušat ćemo osigurati i adaptaciju glavnog terena", riječi su gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića.

Šef stručnog štaba Muhamed Berberović definirao je igrački kadar za predstojeću takmičarsku sezonu u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine, kojem je priključeno čak 11 pojačanja. Najzvučnija nova imena u crveno - bijelom dresu su sigurno Nusmir Fajić, Dženan Haračić, Vlado Koprivica, Bojan Kremenović, Ivan Tankuljić i Ivan Olić.

"Danas je već 37. dan trenažnog procesa i većina igrača je u optimalnoj - takmičarskoj formi. Igrači koji su nam se kasnije priključili, vrlo brzo će biti spremni za ligaške izazove. Najvažnije je da nemamo problema s povredama, tako da smo vrlo optimistični. Želimo odmah od starta pokazati da smo najjača ekipa u ligi", izjavio je Berberović.

Nusmir Fajić koji je stigao iz mostarskog Veleža istakao je pozitivne prve dojmove, te najavio maksimalni angažman svih prvotimaca.

"Vratio sam se tamo gdje sam na neki način napravio prve ozbiljne nogometne korake. Izuzetno sam zadovoljan onim što sam zatekao, odnosno ozbiljnošću uprave i kvalitetom saigrača. Ne znam hoću li ponoviti sezonu s 28 golova kao u Veležu prije dvije godine, ali učinit ću sve da bude tako. Imamo jasno definiran cilj i tako ćemo se ponašati odmah od prve utakmice", dodao je Fajić.

Nogometaši Jedinstva već u subotu dočekuju ekipu GOŠK-a iz Gabele, koju su apostrofirali kao jednog od najozbiljnijih konkurenata za plasman u Premijer ligu BiH.



(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo