4°C
Mostar 10°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 8°C
Bihać 7°C

03.08.2020 / 16:47 Crna hronika - Krijumčarenje droge

Poznata imena uhapšenih u akciji "Trag"

Poznata imena uhapšenih u akciji "Trag"

U akciji kodnog naziva "Trag" danas su uhapšeni Trebinjci: Nikola Šaraba, Dragan Bokić, Mihajlo Nožica, Saša Vukanović, Filip Vučinić i Fočak Nemanja Vladičić, te je oduzeto oko 1,5 kilogram droge, potvrđeno je "Nezavisnim".

Akcija "Trag" usmjerena je na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem droge, za koju se sumnja da je nabavljana iz Crne Gore u Trebinje, te da je dalje preprodavana u Dubrovnik, Mostar i Istočno Sarajevo.

Kako je rekao Siniša Laketa, načelnik trebinjske Policijske uprave, izvršen je pretres na 12 lokacija.

"Tokom aktivnosti oduzeto je oko 1,5 kilogram praškaste bijele materije koja svojim karakteristikama asocira na opojnu drogu, međutim naknadnim vještačenjima odredićemo se tačno o kojoj vrsti droge je riječ, da li je u pitanju kokain ili neka druga vrsta droga", rekao je Laketa.

Istakao je da je u akciji oduzeto nekoliko putničkih automobila, sim kartica i mobilnih telefona, kao i drugih dokaza.

On je naveo da će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj protiv 12 osoba te da aktivnosti na području Trebinja i Foče i dalje traju.

Akciju od jutros sprovode pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i policijskih uprava Trebinje i Foča u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinica, Žandarmerije, Uprave kriminalističke policije.

Akcija "Trag" je trajala od septembra 2019. do avgusta 2020. godine, a usmjerena je na otkrivanje organizovane kriminalne grupe koja se bavi krijumčarenjem opojnih droga na području Trebinja, Istočnog Sarajeva, Mostara i Dubrovnika (Republika Hrvatska).

Operativna akcija se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH i u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Hrvatske.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo