14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

15.07.2020 / 14:57 Tenis - Trodnevna posjeta

Đoković u Visokom: Bio sam na raznim mjestima, ali ovakvo nešto nisam doživio

Đoković u Visokom: Bio sam na raznim mjestima, ali ovakvo nešto nisam doživio
Foto: Vijesti.ba

U trodnevnoj posjeti  "Arheološkom parku: Bosanska piramida Sunca" u Visokom  i dr. Semiru Osmanagiću boravio je najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Imao je dovoljno vremena da obiđe većinu lokacija kojima upravlja Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca': piramide Sunca i Mjeseca, podzemne tunele Ravne, prelijepi park 'Ravne 2', Aero banju i Ljekovitu šumu, Zelenu kristalnu piramidu... Utisci su nevjerovatni.

"Ako postoji raj na zemlji onda je to ovdje. Ima nekoliko mesta u životu koje sam posetio, ali ovde se osećam potpuno ispunjeno. Ovo je vrlo jedinstveno iskustvo za mene. Ja jesam u tom alternatnom svetu već preko decenije i bio sam na raznim mestima koja su smatrana za energetska čvorišta i koncentrišu krugove itd., ali ovakvo nešto nisam još doživeo", kazao je Đoković, dodavši da je doživio nešto približno na Rtanj planini u Srbiji.

Rekao je da u tunele Ravne dolaze i mladi ljudi, djeca i stariji, ali ne samo zbog zdravstvenih problema, nego zato što se osjećaju dobro.

"I suštinski to je prava stvar", rekao je prvi reket svijeta.

Pogledajte razgovor sa Đokovićem.




(Vijesti.ba)

Izdvajamo