5°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

15.07.2020 / 13:03 Crna hronika - Akcija "Fenix"

U Busovači oduzete šasije motornih vozila, dokumentacija i automobili

U Busovači oduzete šasije motornih vozila, dokumentacija i automobili
Foto: Ilustracija
Policijski službenici Federalne uprave policije su u suradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo realizirali su 14. jula operativno-taktičku akciju kodnog naziva "FENIX" ...

... u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela "Udruživanje radi činjenja krivičnih djela" a u vezi s krivičnim djelima "Prijevara", "Krivotvorenje isprava", "Utaja" te "Zloupotreba položaja ili ovlašćenja".

Kako je saopćeno iz FUP-a, u sklopu navedenih aktivnosti, izvršen je pretres auto-otpada na području Srednjobosanskog kantona - općina Busovača, gdje je pronađeno i oduzeto više šasija motornih vozila za koje postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivotvorenje brojeva.

Također oduzeta je dokumentacija za motorna vozila koja se može dovesti u vezu izvršenja predmetnih krivičnih djela.

- Vezano za navedeno, u prethodnom periodu oduzeto je više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela, te su poduzete druge aktivnosti na dokumentovanju grupe osoba koje su se međusobno udružile s ciljem vršenja krivičnih djela i sticanja protivpravne imovinske koristi, na način da su prethodno jasno isplanirali i pripremali nabavku, uvoz, trasport, prodaju, leasing uslugu/kreditiranje i otuđenje određenog broja motornih vozila - saopćeno je.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo