8°C
Mostar 10°C
Tuzla °C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

12.07.2020 / 09:31 Fudbal - Gian Piero Gasperini

Trener Atalante: Trebamo odsjeći ruke igračima?

Trener Atalante: Trebamo odsjeći ruke igračima?
Gian Piero Gasperini / Vijesti.ba
Atalanta je sinoć u 32. kolu Serije A gostovala Juventusu u Torinu, gdje je nastavila pružati izvanredne partije.

Briljirali su izabranici Gian Piera Gasperinija, dva puta vodili na ovom meču, ali je Juventus zaostatak oba puta stizao golovima iz penala. Završilo je 2:2.

Penali su dosuđivani zbog igranja rukom, a Gasperini je nezadovoljan odlukama sudije, te kaže kako se pravila igranja rukom razlikuju od lige do lige.

“Takva su pravila, dobro, ionako su iznad svih pravila u Italiji. Šta trebamo uraditi, odsjeći ruke igračima? Najviše što s rukama možete uraditi je staviti ih uz tijelo, a ovakvih penala je ove sezone puno svirano i mogu reći da se pravil igranja rukom ne tumači isto u Italiji i nekim drugim zemljama. U drugim državama, penali se ne sviraju za svako igranje rukom. Ipak, ovdje su takva pravila”, rekao je Gasperini.

Golove za tim iz Bergama su postizali Zapata i Malinovsky, a Gasperini je otkrio šta je rekao igračima prija utakmice.

“Bila je ovo sjajna predstava protiv lidera Serije A, a rekao sam momcima da tretiraju igru kao da je Liga prvaka, jer u augustu ćemo igrati s ovako snažnim timovima. Ostvarili smo ono što smo zacrtali, ja sam zadovoljan prikazanim i razočaran što nismo osvojili sva tri boda”, istako je trener Atalante.


(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo