8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

08.07.2020 / 09:41 Regija - Direktor policije Srbije

U neredima povrijeđena 43 policajca, uhapšene 23 osobe

U neredima povrijeđena 43 policajca, uhapšene 23 osobe
Foto: Nova.rs / Vijesti.ba
Policija je tokom sinoćnjih nereda uhapsila Damnjana Kneževića i bivšeg člana "Dveri" i poslanika Srđana Nogu koji se mogu označiti kao organizatori upada u Narodnu skupštinu, rekao je direktor policije Srbije Vladimir Rebić.

On je rekao da se policija tokom sinoćnjih protesta "krajnje uzdržano reagovala", te da je oko 23.00 sata upotrebila hemijska sredstva.

"Povrijeđena su najmanje 43 policajca. Uhapšene su 23 osobe zbog nereda. Zapaljeno je pet policijskih vozila, a povrijeđena su i tri konja", naveo je Rebić za RTS.

Ranije je rečeno da je u neredima povrijeđeno ukupno 20 osoba, 13 policajaca i sedam civila.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jučer je u popodnevnim satima najavio da će zbog alarmantne epidemiološke situacije u Beogradu tokom narednog vikenda ponovo biti uveden policijski sat, što je isprovociralo reakciju građana, proteste i nemire i njihov sukob sa policijom.

Prema procjeni policije, u Beogradu se na sinoćnim protestima okupilo oko 5.000 građana.

On je za RTS rekao da policija nije imala nikakvu najavu okupljanja u Beogradu, kao i da u ostalim gradovima gdje je bilo okupljanja ono nije bilo ni približno kao u prijestonici.

"Naravno, nisu svi bili militantni i nasilni. Jedna manja grupacija od njih stotinjak, dvjesta se odlučila na ovakvo ponašanje i probila taj policijski kordon. Srećom vrlo brzo smo konsolidovali situaciju i izbacili ljude iz Narodne skupštine", rekao je Rebić.

On je poručio svima koji misle da na ovakav način sebi mogu učiniti neku pogodnost ili korist da im to neće uspjeti.

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je povodom protesta i nereda ispred Skupštine da Srbija "na silu mora da odgovori silom zakona".

Vulin je naglasio da država Srbija mora da dokaže da u njoj vladaju zakoni, a ne "siledžije i političari koji samo silom mogu da uđu u Skupštinu", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

(Vijesti.ba / SRNA)

Izdvajamo