7°C
Mostar 12°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

05.07.2020 / 20:49 Fudbal - Prijateljska utakmica

Sarajevo golom Tatara pobijedilo visočku Bosnu

Sarajevo golom Tatara pobijedilo visočku Bosnu
Foto: FK Sarajevo / Vijesti.ba
Aktuelni šampion BiH ostvario je pobjedu u prvoj pripremnoj utakmici ovog ljeta.

Ekipa Sarajeva bila je bolja od Bosne u Visokom, na stadionu Luke bordo tim je slavio rezultatom 0:1.

Od prvih minuta gosti su krenuli po pogodak i uspostavili dominaciju. No, do gola nisu uspjevali doći, redale su se šanse Rahmanovića, Velkoskog, Ahmetovića,… Na visini zadatka je bio i golman visočke ekipe Sirćo.

No, u 23. minuti puleni šefa stručnog štaba Vinka Marinovića su ipak došli do vodstva. Benjamin Tatar je driblingom “promiješao” odbranu domaćih, a zatim poentirao preciznim šutem u donji kut Bosninog gola.

Do odlaska na odmor i nogometaši Bosne su stvorili nekoliko šansi, ali rezultat se nije mijenjao.

Početkom drugog poluvremena treneri su izvršili veliki broj izmjena, što je donekle promijenilo ritam meča. Sarajevo je još agresivnije vršilo pritisak na zadnju liniju Visočaka, ali to je s druge strane otvorilo prostor Bosni da prijeti iz kontranapada.

Dobru šansu u 71. minuti sebi je stvorio Zinedin Mustedanagić, međutim pogodio je stativu gola domaćih. Zanimljivo, ponovo je isti igrač uzdrmao stativu i u 87. minuti.

Do završetka je bordo tim nastavio napadati, ali žilava ekipa federalnog drugoligaša oduprijela se svim naletima i uspjela sačuvati vlastitu mrežu u drugom poluvremenu.

(Vijesti.ba / SCsport)

Izdvajamo