12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

02.07.2020 / 18:16 Fudbal - Ljubitelji nogometa u šoku

Dugarry savjetuje Griezmanna: Bojiš se autističnog dječaka Messija? Udari ga!

Dugarry savjetuje Griezmanna: Bojiš se autističnog dječaka Messija? Udari ga!
Christophe Dugarry / Vijesti.ba
Osvajač zlata na Svjetskom nogometnom prvenstvu 1998. godine, Christophe Dugarry razbjesnio je nogometni svijet, odnosno onaj njegov dio koji simpatizira vještine i igre Lionela Messija.

Za vrijeme zadnje Barcelonine utakmice, one u kojoj su protiv madridskog Atletica odigrali 2:2, Dugarry je gostovao kao stručni sukomentator na "RMC Sportu".

Tamo je govorio o argentinskom nogometašu kao o, pazite sad, poluautističnom čovjeku visokom svega metar i po. Reklo bi se, zaista neprimjereno.  Iza takvih riječi krije se ljutnja bivšeg francuskog nogometaša na Messija zbog zapostavljanja sunarodnjaka mu Antoine Griezmanna. Dugarry spočitava Barcinoj desetki što Griezmannu ne dodaje dovoljno lopti pa on ne dolazi do izražaja u igri Barcelone.

- Čega se Griezmann boji? Dečka od metar i pol koji je usto i poluautističan? Ne treba se bojati, treba samo pokazati malo m*da. Već godinu dana govorim o tome da ima problem s Messijem. Griezmann ga treba udariti u lice - sve je to rekao Dugarry za vrijeme svog gostovanja na RMC Sportu.

Priznao je i da dio problema ipak leži u Griezmannu.

- Tačno je da mu Messi ne dodaje koliko bi trebao, ali to me ne čudi. Griezmann gubi lopte, ne igra sa samopouzdanjem. Mislim da njih dvojica trebaju razgovarati da se stvari između njih izglade, dodaje Dugarry, koji je potpuno naljutio Messijeve fanove, ali i razne udruge djece s autizmom.

Napisao je ispriku na Twitteru, ali je kasnije odlučio da je izbriše, prenose SN.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo