9°C
Mostar 11°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 10°C

24.06.2020 / 11:31 KORONAVIRUS - Nakon Adria Toura

Rađa brani Đokovića: Rizikovao je zdravlje da nama nešto napravi

Rađa brani Đokovića: Rizikovao je zdravlje da nama nešto napravi
Foto: FB - Vijesti.ba

Nakon što se saznalo da je Novak Đoković pozitivan na virus korona, otkazivanja "Adria tura" u Zadru te poslije niza negativnih komentara javnosti zbog organizacije turnira tokom pandemije, u odbranu srpskog teniskog asa stao je bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa.

"Nevjerovatna je količina s…ja po Novaku ovih dana. Takmičenje ko će ga više po…ti. Čovjek je napravio sve da pomogne nama Hrvatima da se promovišemo i da pokušamo spasiti bar dio sezone. I naravno, budi dobar ili si govno. Je li bilo grešaka, naravno da je. Ali u prvom redu Dimitrov i organizacija pa tek onda ostali učesnici", napisao je Rađa na Facebooku.


Rađa je napisao da, poređenja radi, treba pogledati kafiće, noćne klubove vikendom, utakmice, šetališta i javni prevoz.

"Sve puno ljudi i niko ne nosi ni masku niti se drži distance. Ali naravno da nije baza sr…ti po Anti i Mati. Zato po Novaku udri iz svih oružja. A čovjek je riskirao svoje zdravlje da nama nešto napravi. O časnim sestrama iz Đakova tek pokoja stidljiva rečenica, a situacija zasad duplo gora da ne trazim dalje. Ovo što se dogodilo pametni će shvatiti kao upozorenje da je virus među nama i da ga treba ozbiljno shvatiti jer smo se svi skupa previše opustili. Usput se vidi da smo bez obzira na status i imanje svi isto podlozni virusima i da se moramo bolje drzati uputa", zaključio je Rađa u svom postu.



(Vijesti.ba / NN)

Izdvajamo