6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 6°C
Bihać 3°C

23.06.2020 / 21:30 KORONAVIRUS - Turnir u vrijeme pandemije

Javno izvinjenje Novaka Đokovića: Pogriješili smo, bilo je prerano

Javno izvinjenje Novaka Đokovića: Pogriješili smo, bilo je prerano
Foto: Vijesti.ba

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković uputio je putem društvenih mreža javno izvinjenje za svoje prethodne postupke, i to nekoliko časova nakon što je utvrđeno da je pozitivan na virus korona.

Đoković je ranije danas objavio da su on i supruga Jelena pozitivni na virus korona, ali da to nije slučaj sa njihovom djecom.

Prvi reket svijeta je večeras još jednom izrazio žaljenje zbog novonastalih događaja.

- Duboko se izvinjavam svima kojima je turnir nanio štetu. Sve što smo organizatori i ja uredili u prethodnih mjesec dana, uradili smo sa iskrenim namjerama i čistim srcem. Vjerovali smo da je turnir ispunio sve zdravstvene protokole i da je naš region bio u dovoljno dobrom stanju da ujedini ljude iz filantropskih razloga. Pogriješili smo, bilo je prerano. Ne mogu da vam opišem koliko mi je žao zbog apsolutno svakog slučaja zaraze - napisao je Đokoković u prvom dijelu svoje poruke, javlja RTS.

On je najavio pomoć ljudima u Beogradu i Zadru, gdje su prethodno održani turniri.

- Ako ste bili na Adrija turu, ili ste bili u blizini nekog od učesnika, molim vas, testirajte se i poštujte socijalnu distancu. Za one u Beogradu i Zadru, sa njima ćemo podijeliti zdravstvene resurse u bliskoj budućnosti. Ostatak Tura je otkazan i ostaćemo fokusirani na one koji su pogođeni. Moliću se za pun oporavak svih - dodao je Đoković.


(Vijesti.ba)





Izdvajamo