6°C
Mostar 11°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 9°C
Bihać 7°C

10.06.2020 / 09:53 BiH - FHMZ BIH

U BiH jutros pretežno oblačno sa pljuskovima

U BiH jutros pretežno oblačno sa pljuskovima
arhiv

U Bosni i Hercegovini  jutros je pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani na zapadu, jugozapadu i dijelu centralne Bosne te sjeveru Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 08.00 sati: Bjelašnica 6, Ivan-sedlo 12, Bugojno, Drvar i Livno 13, Jajce i Sarajevo 14, Bihać i Sanski Most 15, Zenica 16, Gradačac, Grude, Široki Brijeg i Tuzla 17, Neum 18 i Mostar i Stolac 19 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 938Pa, za 4hPa je manji od normalnog i ne mijenja se, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U Bosni i Hercegovini danas će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Širom BiH će biti pljuskova i grmljavine. Jače grmljavinsko nevrijeme je najizglednije u sjevernim i sjeveroistočnim područjima Bosne od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će se kretati između 19 i 25 stepeni.

U Sarajevu će biti djelomično vedro. Prolazan pljusak kiše je moguć od sredine dana prema poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će oko 23 stepena,  saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo