8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

05.06.2020 / 09:29 BiH - Bivši direktor GRAS-a

Umro Ibrahim Jusufranić

Umro Ibrahim Jusufranić
Ibrahim Jusufranić / Vijesti.ba
Bivši dugogodišnji direktor sarajevskog preduzeća GRAS i osnivač Univerziteta u Travniku Ibrahim Jusufranić umro je jutros u Sarajevu.

Ovu informaciju potvrdio nam je njegov advokat Muhidin Kapo.

Kako saznajemo, Jusufranić je bio je u teškom stanju i na aparatima u Općoj bolnici "Prim. dr. Abudlah Nakaš", a imao je amputaciju noge zbog tromba.

Jusufranić je rođen u Nikšiću u Crnoj Gori 1941. godine. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu 1963. godine, a doktorirao 20 godina kasnije na Ekonomskom fakultetu u Beogradu.

Tri godine nakon završetka fakulteta zaposlio se u Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću (KJKP) GRAS u Sarajevu gdje je 14 godina radio kao šef Službe plana i analize. Nakon toga devet godina je bio predsjednik Poslovodnog odbora Radne organizacije u Sarajevskom kliničkom centru.

Godine 1989. se vraća u KJKP GRAS gdje je narednih 17 godina bio generalni direktor.

Nakon toga dvije godine je bio direktor firme “Unioninvest - izgradnja objekata”.

U vrijeme kada je bio direktor ovog preduzeća Jusufranić osniva Fakultet za privrednu i tehničku logistiku koji je radio u sklopu Univerziteta u Travniku. Jusufranić je do 2010. godine bio prorektor ovog univerziteta te predavao na dva fakulteta. Tada osniva Internacionalni univerzitet “Travnik” koji danas u svom sastavu ima sedam fakulteta.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo