8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

04.06.2020 / 16:05 Politika - Gradonačelnik Sarajeva

Skaka podržao Tabakovića za načelnika Srebrenice

Skaka podržao Tabakovića za načelnika Srebrenice
Foto: Fena / Vijesti.ba
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka primio je danas u Vijećnici Aliju Tabakovića, kandidata za načelnika Srebrenice.

Skaka je podržao Tabakovića u njegovoj kandidaturi, imajući u vidu značaj tog grada za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Razgovarano je i o pripremama za obilježavanje 25. godišnjice genocida u Srebrenici.

- Izuzetno je važno da je Tabaković, zajednički kandidat, probosanskih snaga. Srebenica je posebno mjesto ne samo za BiH i Sarajevo, nego i na globalnom nivou. Od vitalnog je značaja da na čelo tog grada dođe osoba koja ne negira genocid i historijske presude i koja će doprinijeti razvoju cijelog područja. Tabaković će imati svu našu podršku i partnerstvo – rekao je gradonačelnik Sarajeva.

Po njegovim riječima, s Tabakovićem je razgovarao i o planiranoj velikoj izložbi Safeta Zeca koja će biti održana u Srebrenici u Memorijalnom centru u Potočarima, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Sarajevo.

Tabaković se zahvalio na ukazanoj podršci te naglasio da je pred njim ozbiljan posao, upozoravajući da će svaki glas na predstojećim lokalnim izborima biti značajan.

- Važna nam je podrška Sarajeva, kao institucije i gradonačelnika lično. Očekujemo da će objedinjeni probosanski blok imati kapacitet da ispravi ono što nismo uspjeli na ranijim izborima – rekao je Tabaković.

Prije nekoliko dana predstavnici probosanskih političkih stranaka u Srebrenici (SDA, SBB, Stranka za BiH, PDA i DF) i Inicijative "Moja adresa Srebrenica" usaglasili su se i donijeli odluku o izboru Tabakovića kao zajedničkog kandidata za načelnika opštine Srebrenica na predstojećim lokalnim izborima.

Tabaković je aktuelni predsjednik Općinskog odbora SDA Srebrenica i šef kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo