3°C
Mostar 8°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 6°C
Bihać 4°C

31.05.2020 / 10:41 Regija - Blizu Milne

Požar na Braču lokaliziran, vatrogasci ne ulaze u minski sumnjivo područje

Požar na Braču lokaliziran, vatrogasci ne ulaze u minski sumnjivo područje
Foto: Fena / Vijesti.ba
Požar na Braču, blizu Milne, koji je buknuo u subotu poslijepodne, lokaliziran je u nedjelju ujutro, a vatrogasci koji saniraju požarište ne ulaze u minski sumnjivo područje gdje su se sinoć čule detonacije.

"Od ukupno oko 7,5 hektara opožarenog područja guste borove šume i makije oko dva hektara su minski sumnjiva zbog oružja zaostala iz Domovinskog rat i vatrogasci ne ulaze u taj dio požarišta iz sigurnosnih razloga jer ne želimo ništa riskirati", rekao je za Hinu glavni vatrogasni zapovjednik Brača Nikola Martinić.

Po njegovim riječima, na minski sumnjivom području nema više otvorenog plamena, ali su i dalje prisutna izdimljavanja no trenutačna situacija je povoljnija nego sinoć jer nema vjetra koji razbuktava plamen koji uzrokuje detonacije zaostalog oružja.

"Na terenu je 25 vatrogasca i šest vozila koji dežuraju i za sada nema potrebe za uključivanjem kanadera pošto nema otvorenog plamena, a nadamo se kako će tijekom dana prestati i izdimljavanja na minski sumnjivom području požarišta", rekao je Martinić.

Minski sumnjivo područje je prostor na Braču gdje su tijekom Domovinskog rata bile stacionirane hrvatske mornaričke snage, a nakon njihova odlaska na tom prostoru ostao je dio oružja.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo